Ingrijirea orhideelor

Mar
2012
08

posted by on Cu si despre una alta

11 comments

Familia nostra de orhidei s-a mai marit cu un membru. De 8 martie (anticipat) am primit o spendida orhidee albastra din partea sotului. Nu am mai vazut nici o orhidee de aceasta culoare, de aceea am studiat-o de aproape sa vad daca e vopsita…
Scanand eticheta, am dat peste acest site.

De acolo aflam ca au cercetat doi ani cum sa obtina asa minunatie, si abia in 2009 au scos pe piata orhideele colorate.

Pe eticheta sunt scrise/desenate si instructiunile de ingrijire a plantei: in ce conditii de lumina, temperatura si umiditate se tine,la cat timp si cum se uda plus alte informatii folositoare.
Scobind atotstiutorul Internet, am aflat ca toate orhideele mele sunt Phalaenopsis, cunoscute si sub denumirea de Orhidee-molie (datorita aspectului florilor sale). Alte specii ar mai fi: Cattleya (sau Laelia), Cymbidium, Dendrobium, Epidendrum, Masdevallia, Miltonia, Odontoglossum, Oncidium, Paphiopedilum sau Vanda. Daca nu stiti ce specie e orhideea voastra, o puteti recunoaste dupa culoarea si forma florilor cel mai usor, dar si dupa forma frunzelor.

Aici gasiti mai multe informatii

Contrar asteptarilor, orhideele, mai ales Phalaenopsis, sunt foarte usor de ingrijit. Ele trebuie tinute intr-un loc luminos, dar fara ca razele soarelui sa bata direct pe ele. Lumina de care au nevoie aceste flori se poate compara cu ceea de care are nevoie ochiul uman pentru a citi o carte.
Aceste flori trebuie udate o data pe saptamana in timpul verii, iar in timpul iernii o data la 10 zile, nicodata cu apa rece. Udarea se face prin scufundarea ghiveciului intr-un vas plin cu apa, se lasa cateva ore sa absoarba apa si se scurge. Planta nu trebuie lasata in apa pentru ca-i vor putrezi radacinile.

Numele de Cattleya a fost dat acestui tip de orhidee in onoarea botanistului englez William Cattley, care la inceputul anilor 1800 a descoperit o orhidee care a fost folosita pe post de ambalaj pentru alte plante din jungla Sud Americana. A ingrijit-o pana cand a inflorit ata de frumos incat a creat senzatie in intreaga Europa.

Acestea sunt cateva din orhideele mele.

Tags: , , ,

11 comments

  1. Rolland
  2. Iulia
  3. simona
  4. roxana
  5. Ana Armanca
  6. Adrian
  7. Gabor Cornel

Trackback e pingback

  1. Pe viteza | bastylică.net
    [...] orhideele nu sunt flori pretentioase asa cum crede [...]

Leave a Reply